просп. Валерія Лобановського, 119 Х, Київ, Україна

(050) 836 64 96; (067) 928 68 60 ip@damas.ua Русский English

ЗАПАТЕНТУВАТИ НАЗВУ, ТЕХНОЛОГІЮ, ПІСНЮ

Damas_Dog_Preview_1

Придумати бізнес-ідею,  зареєструвати свою торгову марку, отримати прибуток. Визнай, що вже міркував про це, і не раз. Особливо коли бачиш приклади успішного стартапу. Але перш ніж випробувати свою ідею на життєздатність, треба подбати  про її захист – отримати патент.

Патентувати ідею можна різними способами, в залежності від того, що лежить в основі задуму і який від цього буде фінансовий зиск.

Отримати патент на ім’я, логотип

Ідея для просування свого бренду на ринку пов’язана з реєстрацією торговою марки.

Вигадав цікаве слово, назву для фірми – зареєструй  як словесно значення. Це необхідний крок для підвищення впізнаваності компанії. Зареєстрована назва дає можливість отримати доменне ім’я для сайту.

Оригінальний логотип запатентуй як знак для товарів і послуг  і використай для їх маркування. Твій клієнт легко відшукає потрібний товар у супермаркеті, а ти матимеш більше шансів на зростання власного brand.

Запатентувати виріб, методику

Ідея для залучення інвестицій найчастіше реалізується в цікавих винаходах, «ноу-хау».  Більшість стартапів будують свій бізнес на нанотехнологіях.

Винайшов новий пристрій чи спосіб застосування – отримай патент на винахід  і шукай зацікавлених інвесторів. Розробив виріб із новим дизайном – отримай design patent і відкривай продажі.

Бізнес-метод запатентовати також можливо – як корисну модель, наприклад. Головне, щоб твої інноваційні ідеї вирізнялися як мінімум новизною і реальним промисловим застосуванням.

Патент на ілюстрацію, тренінг

Ідея для отримання винагороди (роялті) реалізуються у творчості, художньому процесі. Усе, що автор створює своїми мізками і руками – книга, ілюстрації, музику, відео – потрібно реєструвати як авторське право. Це також і єдиний спосіб захистити свою творчість від плагіатчиків і піратів.

А як щодо авторських ідей по організації фестів, створення сценаріїв для заходів, розробок для навчального процесу? На вебінар, воркшоп, стратегічну сесію теж можна зареєструвати авторське право і отримувати прибуток від проведення заходів. А як захистити авторську ідею від крадіжки, дізнайся тут .

Висновок

Якщо твоя ІДЕЯ є оригінальною, свіжою, здатною зацікавити споживача і бути йому корисною – дай їй шанс на життя і зароби на цьому.

Як реалізувати ідеї для отримання прибутку за допомогою патентування, тобі вже відомо. Виникнуть питання – ми радо допоможемо.